Dubbel glas Heerenveen

Hoewel de meeste huizen inmiddels wel zijn voorzien van dubbel glas valt er op het gebied van isolatie en wooncomfort nog genoeg winst te behalen. Wellicht heeft u verouderd dubbel glas, woont u in een monumentale woning of op een plek met veel omgevingsgeluiden.

Nu we collectief bezig zijn minder energie te verbruiken is het belangrijker dan ooit om een kritisch naar uw beglazing te kijken. Want glas speelt een belangrijke rol bij de isolatie van uw woning. Heeft u het idee dat de isolatie van uw ramen te wensen overlaat? Neem dan eens contact op met Van Reenen Glas voor advies via 0512 - 24 53 09 of het contactformulier. Wellicht kunnen wij uw situatie aanzienlijk verbeteren door het plaatsen van nieuw hoogwaardig isolatieglas.

Wat is dubbel glas?

Een raam van dubbel glas is samengesteld uit twee glaslagen. De ruimte tussen de glaslagen (de spouw) is gevuld met stilstaande lucht wat zorgt voor de isolerende werking van het raam. De spouw bepaald hoe veel warmte het raam doorlaat. Hoe breder de spouw, hoe meer stilstaande lucht en hoe beter het raam isoleert.

Vandaag de dag wordt eigenlijk alleen nog gewerkt met hoogrendementsglas. Bij hoogrendementsglas is de spouw niet langer gevuld met stilstaande lucht maar met edelgas. Dat zorgt voor betere isolatie. Bovendien is er op het glas een warmtereflecterende coating aangebracht waardoor de warmte als het ware teruggekaatst wordt van het raam.

Door deze veranderingen heeft het nieuwste dubbel glas een lagere U-waarde gekregen. Deze U-waarde staat voor de warmtedoorgangscoëfficiënt. Hoe lager de U-waarde hoe minder warmte een bepaalde oppervlakte doorlaat.

Verschillende soorten hoogrendementsglas

Glas met een lagere U-waarde laat dus minder warmte door waardoor uw woning beter geïsoleerd is. Nu heeft u wellicht al gezien dat er verschillende soorten hoogrendementsglas bestaan. Het verschil zit met name in de breedte van de spouw en het aantal glasplaten.

Alle varianten zijn in principe voorzien van de warmtereflecterende coating en het edelgas in de spouw. Maar hoe goed het hoogrendementsglas isoleert kunt u zien aan de plusjes. HR glas met één plusje heeft doorgaans een smallere spouw dan isolatieglas met twee plusjes. En isolatieglas met drie plusjes bestaat uit drie glasplaten en heeft de breedste spouw.

HR++ (dubbel glas) wordt in Nederland het meeste toegepast. Dit type glas isoleert met een gemiddelde U-waarde van 1,1 bijna drie keer zo goed als verouderd dubbel glas (gemiddelde U-waarde 2,8) en isoleert bijna zes keer zo goed als enkel glas (gemiddelde U-waarde 5,8).

Driedubbel glas wordt vooral gebruikt bij energieneutrale woningen. Met een gemiddelde U-waarde van 0,5 isoleert het ongeveer twee keer zo goed als HR++ isolatieglas.

Eigen glaslijn en de mogelijkheden

Als glashandel Van Reenen Glas produceren we onder de naam ReenPane© ons eigen isolatieglas. Dat doen we in onze eigen fabriek. Dat heeft verschillende voordelen voor u. Zo kunnen we razendsnel allerlei soorten glas samenstellen. We kunnen bijvoorbeeld heel eenvoudig isolatieglas combineren met veiligheidsglas of met glas-in-lood ramen. U kunt het glas helemaal naar eigen voorkeur laten samenstellen.

En meestal kunt u het glas de volgende werkdag al bij ons komen afhalen. Wanneer u de ramen liever laat bezorgen en door ons laat plaatsen nemen wie die taak natuurlijk ook graag op ons.

Contacteer Van Reenen Glas voor dubbel glas in Heerenveen

Voor het bestellen van dubbel glas (eventueel met plaatsing) kunt u in heel Noord-Nederland terecht bij Van Reenen Glas. We doen zowel particuliere als zakelijke opdrachten. Wij leveren in Nederland en België volgens vaste bezorgroutes. En u kunt op ons rekenen bij grote en kleine projecten. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, of wilt u een bestelling of opdracht doorgeven? Bel 0512 - 24 53 09 of laat van u horen via het contactformulier. Dan geniet u wellicht binnenkort ook van dubbel glas uit Friesland.